Jajko. Co w nim dobrego? Wg Prof. Tadeusza Trziszka – wszystko. Sam zjada około 30 jaj tygodniowo. Mój 6-letni synek 8 a ja porównywalnie. Dodam oczywiście, że nie jesteśmy alergikami. W jaju nie ma rzeczy złych czy szkodliwych. Pod skorupką skumulowane są wszystkie substancje do stworzenia nowego życia. W książce „Jedz co chcesz” Pan Profesor rozprawia się z wieloma mitami na temat ilości jedzenia jajek i nie tylko. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości na ten temat, przynajmniej w Święta ciesz się ich smakiem i zjedz tyle ile masz na nie ochoty.

Wartościowe białko,minerały, fosfolipidy -w tym lecytyna niezbędna do prawidłowego funkcjonowania mózgu i układu nerwowego, cholina do regeneracji wątroby, witaminy zwlaszcza z grupy B, w tym B12 , to tylko wierzchołek dobrodziejstwa z ich spożywania. Zaufaj sobie i swojej intuicji. Prof. dr hab. inż.Tadeusz Trziszka prawdopodobnie jest jedynym Polakiem, który zrobił doktorat i habilitację z jaj. Rektor Uniwersytu Przyrodniczego we Wrocławiu.

Zapraszam do mojego studia na:
Jogę dla dorosłych i dzieci, Jogę dla kobiet w ciąży, Świecowanie uszu, Dźwiękoterapię, Reiki, Reset, Doradztwo żywieniowe matabolic balance ®
Adres
ul. Wygonowa 81 lok 10
45-402 Opole
Kontakt
NIP: 9261360914 REGON: 532232371 mobile: + 48 607 886 060

Pin It on Pinterest

Share This